Прибуток Samsung зріс на 15%, але виявився нижчим за очікування ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток Samsung зріс на 15%, але виявився нижчим за очікування ринку

Фондовий ринок
211
Корпорація Samsung Electronics повідомила попередні фінансові дані за четвертий квартал. У річному вирахуванні прибуток виробника споживчої електроніки виріс, але виявився нижчим за очікування ринку.
Згідно із заявою Samsung, зробленій для південнокорейського фінансового регулятора, у жовтні-грудня 2015 року операційний прибуток компанії склав 6,1 трлн вон ($ 5,1 млрд), що на 15% більше, ніж роком раніше. Опитані Thomson Reuters аналітики прогнозували дохід на рівні 6,6 трлн вон ($ 5,5 млрд).
Квартальна виручка Samsung піднялася за рік на 0,5% до 53 трлн вон ($44,3 млрд). Чистий прибуток і показники роботи підрозділів будуть оприлюднені в рамках фінального звіту, публікація якого відбудеться пізніше в січні.
Один з гендиректорів Samsung Квон Про Хьюн (Kwon Oh-hyun) говорить, що компанії непросто працювати в умовах уповільненого зростання світової економіки.
«Конкуренція в новому році буде загострюватися у всіх сегментах, які є для Samsung ключовими, включаючи смартфони, телевізори і мікросхеми пам’яті», – заявив пан Про Хьюн.
За підсумками першого кварталу 2016 Samsung прогнозує операційний прибуток і виручку в розмірі 5,8 і 47,9 трлн вон (4,8 і 40 млрд доларів) відповідно, що нижче очікувань аналітиків.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас