Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budde (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budde (відео)

Технології&Авто
2555
Як і передбачалося раніше, на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі компанія Volkswagen представила концепт електричного мікроавтобуса Budd-e, який автовиробник позиціонує як «Microbus 21-го століття» (оригінальний Microbus випускався в 60-х роках).
В основу прототипу лягла нова модульна архітектура MEB, розроблена спеціально для електрокарів і гібридів, що підзаряджаються. Габаритна довжина Budd-e склала 4 597 міліметрів, ширина – 1940 міліметрів, а висота – 1835 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 3151 міліметр. Таким чином, серійна модель могла б заповнити нішу між Touran і Multivan.
Концепт одержав світлодіодні фари головного світла, 21-дюймові алюмінієві колісні диски, а також сонячні батареї на даху. Управління функціями автомобіля здійснюється завдяки трьом великим сенсорним дисплеям, а також за допомогою жестів. Крім того, прототип оснастили вдосконаленою системою розпізнавання голосових команд, яка активізується фразою «Hello Budd-e». Наприклад, комп’ютер можна попросити зробити «трохи тепліше». При цьому система здатна розрізняти голоси різних пасажирів, тому температура підвищиться в тій частині салону, звідки надійшла команда.
Volkswagen Budd-e оснащений комплектом акумуляторів ємністю 101 кіловат-годину і двома електромоторами на передній і задній осі потужністю 135 і 170 кінських сил відповідно. Розгін з нуля до 96 кілометрів на годину займає 6,9 секунди, а максимальна швидкість дорівнює 180 кілометрам на годину. Запас ходу – 533 кілометри. На зарядку батарей до 80 відсотків йде близько 30 хвилин.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас