Саудівська Аравія різко знизила ціни для європейського ринку, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія різко знизила ціни для європейського ринку, - WSJ

Енергетика
1425
Саудівська державна нафтова компанія Aramco збільшила знижку на лютневі поставки на 0,60 долара за барель для північно-західної Європи і на 0,20 долара за барель для середземноморських клієнтів.
Про це пише The Wall Street Journal.
При цьому ціни для Азії були збільшені на $0,60/бар., а для США залишені незмінними.
Зниження цін Саудівською Аравією йде врозріз з європейськими ринковими тенденціями, відзначає видання.
Росія останнім часом збільшила ціни на свою нафту марки Urals, а котирування ф’ючерсів вказують на очікування зростання вартості марки Brent з боку трейдерів, вважає старший аналітик британської консалтингової компанії KBC Advanced Technologies Ехсан уль-Хак.
Дії Саудівської Аравії очевидно є підготовкою до боротьби за європейські нафтові ринки, яка розпочнеться цього року зі збільшенням поставок з Ірану після зняття з нього санкцій, пише WSJ.
Aramco оголосила про зниження цін на тлі повномасштабного конфлікту між Ер-Ріяд і Тегераном, який привів до повного розриву відносин між двома країнами.
До введення Євросоюзом санкцій проти Ірану в 2012 році Італія та Іспанія імпортували з цієї країни, відповідно, 13 і 16% нафти.
Місце Ірану зайняли Саудівська Аравія, Росія та інші країни, але Тегеран розраховує повернутися на європейський ринок.
У минулому році він вже скоротив номінальні ціни для північно-західної Європи на 27%, хоча ще й не може продавати нафту в цей регіон.
Президент Іранського союзу експортерів нафти Хамід Хосейні заявив, що очікує посилення конкуренції з боку Саудівської Аравії з політичних мотивів. Він зазначив, що “Іран повернеться до Європи”, можливо, запропонувавши кращі умови кредитування і бартерний обмін нафти на товари.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас