Intel купить розробника квадрокоптера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel купить розробника квадрокоптера

Фондовий ринок
582
Компанія Intel вже давно цікавиться безпілотними літальними апаратами і, схоже, хоче зміцнити свої позиції в новому і перспективному сегменті.
Як стало відомо, напівпровідниковий гігант вирішив викупити німецький стартап Ascending Technologies, що спеціалізується на розробці маленьких дронів і програмного забезпечення до них. Фінансова сторона угоди не розголошується.
Останнім часом у зв’язку з частими інцидентами порушення приватності приватних осіб і безпардонного вторгнення безпілотних літальних апаратів туди, куди не треба, на законодавчому рівні було вжито заходів по врегулюванню польотів цих пристроїв. Відповідно, зріс попит на розробку алгоритмів, які забезпечили б високу точність переміщень і надійну орієнтацію в повітряному просторі. Цікаво відзначити, що Ascending Technologies якраз просувається в цьому напрямку, а її алгоритми використовуються не тільки у власних пристроях, але і йдуть на продаж іншим розробникам дронів.
Що стосується Intel, то вона співпрацює з Ascending Technologies ще з минулого року. Напівпровідниковий гігант інтегрував свою технологію RealSense з розробками партнера. Цьому було присвячено цілий доповідь в ході CES 2015. Найімовірніше, Intel НЕ обійде стороною тему дронів і в цьому році.
Всім 75 співробітникам Ascending Technologies буде запропоновано приєднатися до Intel і залишитися працювати над тими ж проектами. Також Intel постарається зберегти зв’язки з клієнтами компанії.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас