Каліфорнія обмежила використання ховербордів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Каліфорнія обмежила використання ховербордів

Світ
1029
У Каліфорнії ввели додаткові заходи щодо дотримання правил безпеки при використанні ховербордів – найбільш «гарячої» технологічної іграшки року, що завершився.
Новий закон, який набув чинності з 1 січня 2016 р забороняє особам віком до 16 років використовувати ховербордами для руху по автомобільних дорогах загального користування. Власникам ховербордів рекомендується переміщатися по дорогах з обмеженням швидкості 35 миль на годину (56 км / г) або менше. Каліфорнійський дорожній патруль буде суворо стежити за виконанням цього закону протягом найближчих п’яти років, караючи порушників штрафом у розмірі $ 250.
Велику заклопотаність влади викликає безпека руху користувачів на ховербородах. «Вони повинні дивитися не тільки під ноги, а й на автомобілі, що рухаються поблизу, – заявив в інтерв’ю телеканалу NBC News представник управління безпеки дорожнього руху штату Каліфорнія Кріс Кокран (Chris Cochran). – Також вони повинні стежити за тим, щоб не зіткнутися з пішоходами “.
Кокран попередив, що в місцеві правила можуть бути внесені додаткові обмеження по безпеці. Наприклад, у Сан-Франциско заборонено рух на ховерборд по тротуарах. «Федеральний закон допускає рух на ховерборд по дорогах, проте місто або округ можуть внести обмеження за типом дороги або вказати перелік доріг (де допускається рух на ховерборд)», – говорить представник управління.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас