Експерт пояснив, скільки часу піде на отримання чесних судів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, скільки часу піде на отримання чесних судів

Казна та Політика
2361
В Україні неможливо замінити весь суддівський корпус протягом декількох місяців. А на реформу піде до 5 років.
Про це сказав член Вищої ради юстиції Андрій Бойко.
“За три місяці не вдасться змінити весь суддівський корпус і реформувати судову систему”, – зазначив він.
За словами експерта, призупинити роботу судів до повного перезавантаження системи неможливо. Так як правосуддя повинно здійснюватися щодня.
“Ми чудово розуміємо, що судова система – це досить складний механізм. Особливо, коли йдеться про суддів апеляційних, касаційних інстанцій. Це висококваліфіковані фахівці. Сформувати за такий короткий час або зробити масову заміну всіх суддів – нереально”, – сказав Бойко.
Реальний механізм закладений в проекті змін до Конституції в частині правосуддя, який передбачає атестацію всіх суддів – від Верховного Суду в місцеві, вважає він.
“Ця атестація буде передбачати отримання посади в різних судових інстанціях шляхом конкурсного заміщення. Безумовно, цей шлях значно довшим. Він займе три-п’ять років. Але він цивілізований. І не порушує принципу незалежності судової системи. Такий підхід дасть змогу зробити якісну заміну суддів, які за рівнем компетентності не відповідають посадам “, – пояснив Бойко.
Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував припинити роботу судів на три місяці для їх “перезавантаження”.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас