Латвійський фінтех-стартап Mintos надаватиме бізнес-кредити в Литві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійський фінтех-стартап Mintos надаватиме бізнес-кредити в Литві

Фінтех і Картки
433
Фінтех-стартап Mintos, що надає послуги зі взаємного кредитування, підписав угоду про співпрацю з литовською кредитною спілкою Mano Unija. У зв’язку з цим з 5 січня 2015 року бізнес-кредити стали доступними для членів цього союзу з Вільнюса і його околиць на платформі Mintos.
«Інвестиції в кредити малому і середньому бізнесу через платформу Mintos досягли майже 1 млн євро всього за кілька місяців. Ми раді початку співпраці з Mano Unija, оскільки вона дозволить забезпечити ще більшу підтримку малим і середнім підприємствам у Литві», — зазначив голова правління Mintos Мартиньш Шулте.
Як пояснили в прес-службі компанії, кредитний союз Mano Unija розмістить на сайті Mintos пропозицію бізнес-кредитів на суму від 10 тис. до 100 тис. євро на термін від шести місяців до 5 років. Очікується, що чистий щорічний дохід для вкладників від таких кредитів складе близько 9% на рік.
Латвійський фінтех-стартап зі взаємного кредитування Mintos, зареєстрований в 2014 році, зараз має понад 3,5 тис. інвесторів з 32 країн світу, з його допомогою оформлено кредитів на 9 млн євро. Кредити від Mintos можна отримати в чотирьох державах – у Латвії, Литві, Естонії та Грузії.
В кінці літа 2015 року стало відомо, що компанія Mintos вирішила перевести бізнес у Великобританію, в зв’язку з чим звернулася за відповідним дозволом до британського регулятора.
Глава компанії Мартиньш Шулте підкреслив, що влада Великобританії в даний момент прагне перетворити Лондон на центр розвитку фінтех-стартапів, для чого вносить відповідні зміни в законодавство. Шулте зазначив, що в цій країні зараз встановлюється «ясний порядок нагляду» за галуззю, а в 2016 році уряд запроваджує систему спеціальних податкових пільг для компаній, що займаються конкретно взаємним кредитуванням.
Що стосується Латвії, то тут, на думку бізнесмена, ситуація з просуванням фінтех-компаній поки розвивається повільно, а довго чекати сучасні технології не можуть.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас