Коболєв розповів, що допомогло отримати гроші від Фірташа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв розповів, що допомогло отримати гроші від Фірташа

Казна та Політика
2898
НАК “Нафтогаз України” та ДК “Газ України” працювали над поверненням майже 3 млрд грн від компанії Ostсhem, яка належить українському олігарху Дмитру Фірташу, протягом року. Зокрема, вдалося переглянути судові рішення, ухвалені щодо цих боргів не на користь НАК.
Про це в інтерв’ю одного з українських телеканалів заявив голова правління “Нафтогазу” Андрій Коболєв.
За його словами, борги Фірташа були прострочені на 5-10 років, на них нараховувалися штрафи і пені. “Ситуація була дуже складною і дуже запущеною. Аргумент про те, що компанії були придбані після накопичення боргу, не має нічого спільного зі стандартними комерційними умовами ведення бізнесу. Більше того, пан Фірташ, купуючи ці компанії, врахував у їх ціні наявність цього боргу”, — зазначив голова “Нафтогазу”.
Коболєв нагадав, що НАК торік зуміла добитись перегляду судових рішень із зазначеного питання. “Ми змогли переконати МВС допомогти нам — і вони дійсно дуже допомогли, наклавши арешт на той газ, який залишався в “підземці”. І саме через необхідність використання цього газу компанія Ostсhem погодилася на проведення розрахунків”, — сказав він.
Нагадаємо, заборгованість підприємств Ostchem перед “Нафтогазом” і “Газом України” була сформована у 2006-2011 роках, але не погашалася до вересня 2015 року. На момент укладення мирових угод Ostchem входив у трійку найбільших фінансово-промислових груп за обсягом заборгованості перед “Нафтогазом”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас