Юань зміцнився у вівторок на тлі інтервенцій китайського Центробанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юань зміцнився у вівторок на тлі інтервенцій китайського Центробанку

Валюта
270
Курс юаня до долара США піднявся у вівторок з мінімального за п’ять років рівня, зафіксованого напередодні, завдяки інтервенціям Народного банку Китаю (НБК, Центробанк країни).
Вартість юаня на торгах в Шанхаї збільшилася на 0,21% – до 6,5199 / $ 1. За попередні три сесії юань подешевшав на 0,7% щодо американської валюти, що стало найістотнішим падінням курсу з серпня, і в понеділок досяг мінімального рівня за п’ять років.
За даними обізнаного джерела, у вівторок НБК проводив інтервенції на валютному ринку, щоб запобігти надмірному росту його волатильності. При цьому, за словами джерела, метою інтервенцій не було стимулювання зниження або підвищення курсу юаня.
“Влада КНР намагатиметься послабити побоювання швидкого послаблення юаня, – відзначає економіст Commerzbank AG у Сінгапурі Чжоу Хао. – Їм не хочеться повторення того страху та занепокоєння, які ми бачили після девальвації юаня 11 серпня минулого року”.
Починаючи з 4 січня, торги юанем тривають до 23:30 за місцевим часом, проте саме курс на 16:30 вважається підсумковим.
Китайський ЦБ зафіксував довідковий курс нацвалюти на 16:30 за місцевим часом у вівторок на рівні 6,5169 юаня / $ 1, що на 0,26% вище за рівень понеділка.
Так званий офшорний юань (торги за яким проводяться за межами материкового Китаю) подешевшав в Гонконзі під вівторок на 0,28%, до 6,6447 юаня / $ 1.
За даними інформованих джерел, державні інвестиційні фонди Китаю у вівторок активно купували акції китайських компаній, прагнучи підтримати фондовий ринок, а регулятор ринку цінних паперів КНР дав зрозуміти, що заборона на продаж акцій великими акціонерами компаній, термін дії якого повинен був закінчитися на цьому тижні, залишиться в силі.
Крім цього ЦБ Китаю у вівторок влив у фінсистему допомогою операцій зворотного РЕПО терміном на 7 днів 130 млрд юанів ($ 19,9 млрд) – це рекордна сума з вересня 2015 року.
Фондовий індекс Shanghai Composite у вівторок знизився на 0,3%, напередодні цей індикатор втратив 6,9%.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас