Tesla кинуто виклик: На CES показали електрокар від Faraday Future (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla кинуто виклик: На CES показали електрокар від Faraday Future (відео)

Технології&Авто
2665
У ці дні в Лас-Вегасі проходить найбільша виставка електроніки CES. Серед безлічі новинок осібно стоїть концепт електрокара FFZero1 від Faraday Future. Ця таємнича компанія збирається кинути виклик Tesla: за рік вона виростила штат на 400 співробітників, і за чутками, планує вкласти $ 1 млрд у будівництво заводу з випуску електромобілів. Говорили про те, що за нею може стояти навіть Apple. І зараз вона вперше відкрила завісу над своєю версією електрокара.
На прес-конференції, яка пройшла сьогодні у Вегасі, представники компанії нарешті розповіли про те, що таке Faraday Future і що за електрокар вона робить. У компанії працює вже понад 550 співробітників тільки в Каліфорнії, це – колишні працівники Apple, BMW, Boeing, Ford, GM, Jaguar, Tesla та ін.
Ідеї у FF амбітні – «повністю переосмислити мобільність» і зробити це дуже швидко. «Ви могли б собі уявити, що індустрія смартфонів розвивалася б так само повільно, як це робить автоіндустрія зараз?», – запитав у аудиторії Нік Семспон, старший віце-президент з R & D.
FF також оголосив про глобальну співпрацю з LEtv, «китайським Netflix». З її допомогою FF збирається завойовувати ринок Китаю. LEtv – «стратегічний партнер» FF, за припущенням The Verge, вони і є інвесторами компанії.
Перший завод на 4500 осіб планують відкрити в Неваді вже в найближчі тижні. А випустити машину на масовий ринок обіцяють вже в 2018 році.
Пора поглянути, як виглядає концепт. Водієві обіцяють мультитач-екран з можливістю доповненої реальності (вона буде проектуватися на дорогу). Смартфон можна буде підключити прямо до керма машини.
За словами Ніка, FFZero1 вплине ринок електрокарів так само, як Apple свого часу вплинула на телеком-ринок, випустивши iPhone.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас