Коболєв повідомив, від чого залежатиме можливість збереження Україною ролі транзитера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв повідомив, від чого залежатиме можливість збереження Україною ролі транзитера

Енергетика
3779
Збереження за Україною статусу транзитера природного газу багато в чому залежить від інтеграції її внутрішнього ринку газу з європейським, повідомив глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“З нашого боку дуже важливо дотримуватися всіх тих європейських правил, які ми впроваджували, впроваджуємо і будемо в майбутньому впроваджувати щодо реформи ринку газу. Для нас дуже важливо стати частиною європейського ринку газу з усіма атрибутами. Це стосується прозорості, вільного доступу, конкуренції, тарифів , системи балансування “регулятор – гравці ринку”, – сказав він.
“Тобто чим більш схожими ми будемо на європейський ринок газу, тим менше шансів у росіян переконати Європу відмовитися від українського транзиту і перейти до транзиту по “Північному потоку”, – додав А.Коболев.
Як повідомлялося, проект “Північний потік 2” передбачає будівництво трьох і чотирьох гілок балтійської магістралі з доведенням її потужності до 110 млрд куб. м в рік. Газ “Північного потоку 2” повинен прийти в австрійський Баумгартен, замінивши транзит газу через Україну.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас