Microsoft Xiaoice стане постійним ведучим на китайському телебаченні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft Xiaoice стане постійним ведучим на китайському телебаченні

Технології&Авто
630
Штучний інтелект Microsoft Xiaoice використовується на таких найбільших китайських платформах, як Weibo, JD і WeChat. Днями Xiaoice стала першою в світі комп’ютерною програмою, яка виступила на телебаченні в якості ведучого-стажера.
ШІ буде використовуватися для читання прогнозу погоди на одному з телеканалів Китаю.
Дебют Xiaoice на ТБ відбувся раніше цього тижня і мав великий успіх. Штучний інтелект впорався нітрохи не гірше, ніж жива людина.
Нагадаємо, що Xiaoice вважається найдосконалішою і “найлюдянішою” ШІ-системою, набираючи 4,32 бали з 5 за “лінгвістичну природність” (людина при такому тестуванні отримує близько 4,76 бала).
На думку більшості телеглядачів телеканалу Dragon TV, Microsoft Xiaoice розповідає новини про погоду в унікальній, емоційній манері і надзвичайно приємним голосом. Система використовує технологію смарт-хмари і велику базу даних для точного метеорологічного аналізу погоди, і повідомляє про будь-які зміни з відповідною інтонацією.
Microsoft офіційно заявила про плани впровадження різних ШІ-систем (включаючи більш досконалі версії Xiaoice) у всі регіони світу. Це викликало деякі побоювання з боку діючих дикторів, адже набагато простіше використовувати машину, ніж платити зарплату людині.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас