Кабмін пропонує Раді встановити обов'язковість договору між роботодавцем і домашнім працівником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді встановити обов'язковість договору між роботодавцем і домашнім працівником

Особисті фінанси
499
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді передбачити обов’язкове укладення трудового договору між роботодавцем і домашнім працівником. Відповідний законопроект №3734 був зареєстрований у парламенті 28 грудня 2015.
Так, законопроектом визначається, що домашня робота спрямована на обслуговування домашнього господарства (сім’ї) і виконується особою віком від 16 років на підставі трудового договору більше 80 годин на місяць.
Так, особливості регулювання домашньої праці пропонується визначати умовами трудового договору, при цьому гарантії зайнятості, часу відпочинку, оплати праці, охорони праці, праці жінок, молоді, інвалідів надаються в порядку, передбаченому законодавством про працю.
У трудовому договорі пропонується зафіксувати, що для домашнього працівника у віці від 18 років може бути вказаний випробувальний термін тривалістю не більше 1 місяця. Трудовий договір може розриватися в будь-який час за домовленістю сторін за умови попередження про це не менш ніж за 2 тижні.
Наголошується, що домашні працівники включені до переліку осіб, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску.
Нагадаємо, законопроект про створення Національного агентства зайнятості буде внесений до Верховної Ради України на початку 2016 року, повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас