Кабмін пропонує Раді розмежувати витрати на охорону здоров'я за видами медичної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді розмежувати витрати на охорону здоров'я за видами медичної допомоги

Казна та Політика
552
Кабінет міністрів України пропонує парламенту розмежувати витрати на первинну і вторинну медичну допомогу між місцевими та обласними бюджетами. Відповідний законопроект №3736 був зареєстрований у парламенті 28 грудня 2015.
Так, документом пропонується витрати на первинну меддопомогу (за переліком закладів охорони здоров’я, визначеному урядом) здійснювати з бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад.
При цьому з обласних бюджетів пропонується здійснювати витрати на вторинну (спеціалізовану), третинну (високоспеціалізовану) та екстрену медичну допомогу.
Крім того, проектом закону з облбюджету пропонується фінансувати програми медико-санітарної освіти, санаторно-курортної допомоги (санаторії для хворих на туберкульоз, санаторії для дітей та підлітків, санаторії медичної реабілітації) і інші програми і заходи в системі охорони здоров’я.
Нагадаємо, ВРУ дозволила направляти з місцевих бюджетів кошти, що перевищують обсяг медичної субвенції, на заходи з охорони здоров’я. Законопроект № 2495 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо витрат на охорону здоров’я” в цілому підтримали 243 парламентарі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас