У СБУ заявили, що чиновники в зоні АТО розкрадають мільйони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У СБУ заявили, що чиновники в зоні АТО розкрадають мільйони

Кримінал
1150
Співробітники СБУ викрили ряд фінансових афер з державними грошима, які організували посадові особи в районі проведення антитерористичної операції.
Відповідний звіт оприлюднила прес-служба відомства.
Зокрема, чиновники відділу освіти Волноваської райдержадміністрації уклали договір з підприємцями на капітальний ремонт теплових вузлів в навчальних закладах району.
Чиновники перерахували 600 тис гривень за придбання та установку теплових лічильників. Однак контракт бізнесмени не виконали.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України.
Крім того, в Краматорську чиновники завдали збитків державному бюджету на 1 млн гривень. Така сума була присвоєна з виділених на реконструкцію житлового фонду міста коштів.
Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.
У той же час чиновники Новоайдарської селищної ради завищили кошторисну документацію на капітальний ремонт дорожнього покриття в населеному пункті. Внаслідок операції державі було завдано збитків на більш ніж 1 млн гривень. Відкрито кримінальну виробництво за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
Тим часом у Старобільську керівництво одного з технікумів “заробило” на демонтажі науково-виробничої будівлі. При списанні та реалізації будівельних матеріалів службовці привласнили 1 млн гривень. Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.
Як повідомили в СБУ, за всіма фактами проводяться оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційних операціях.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас