Євросоюз пообіцяв українцям зниження цін після старту ЗВТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз пообіцяв українцям зниження цін після старту ЗВТ

Казна та Політика
9822
Єврокомісія випустила комюніке з нагоди початку дії з 1 січня Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. У документі йдеться про те, що вигода від нового типу торговельно-економічних стосунків буде обопільною.
“Українські підприємства отримують стабільний і передбачуваний преференційний доступ на найбільший ринок у світі з 500 млн клієнтів, в той час як підприємства ЄС зможуть отримати вигоду з більш легкого доступу на український ринок і будувати нові відносини з українськими постачальниками і партнерами по співпраці”, – наголошується в повідомленні Єврокомісії.
У ЄС вважають, що Зона вільної торгівлі допоможе українським громадянам отримати ширший доступ до продукції високої якості, а посилення конкуренції та зниження імпортних тарифів повинно привести до зниження цін.
Крім того, в комюніке наголошується, що наближенням до законодавства ЄС у таких областях, як конкуренція, державні закупівлі та захист прав інтелектуальної власності, угода сприятиме модернізації та диверсифікації економіки України і створить додаткові стимули для реформ, зокрема, по боротьбі проти корупції.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас