Ford запатентував конструкцію автомобіля зі знімним заднім колесом-моноциклом (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford запатентував конструкцію автомобіля зі знімним заднім колесом-моноциклом (відео)

Технології&Авто
1287
Незважаючи на безліч доступних на сьогоднішній день сервісів дорожньої навігації, що дозволяють побудувати оптимальний маршрут з урахуванням інтенсивності дорожнього руху, часом просто неможливо уникнути однієї з найбільш страшних проблем для всіх без винятку автомобілістів – дорожніх пробок.
Було б непогано мати можливість купити автомобіль-трансформер, від якого можна від’єднати частину з колесом і дістатися до потрібного місця, не витрачаючи дорогоцінного часу на простоювання в пробках. В майбутньому щось подібне може запропонувати автоконцерн Ford.
На сайті американського патентного бюро є інформація про патент, виданий компанії Ford, в якому описана незвичайна конструкція автомобіля, яка допускає можливість від’єднання одноколісного автомобіля. Дана концепція мимоволі асоціюється зі сценою з фільму «Темний лицар» з від’єднанням Бетцикла від Бетмобіля. І хоча у випадку Ford роз’єднання може відбуватися не настільки витончено, як хотілося б прихильникам Бетмендіани, це, безумовно, буде дуже корисною можливістю. Природно, якщо описані в цьому патенті ідеї знайдуть втілення в споживчому продукті.
За задумом винахідників, у разі необхідності задня частина припаркованого автомобіля злегка піднімається за допомогою автоматичного гідравлічного домкрата, дозволяючи власнику легко від’єднати заднє колесо. Після від’єднання колесо перетворюється на моноцикл з електродвигуном, сидінням і педалями, яке можна використовувати для подолання решти шляху. Крім того, це знижує ризик викрадення автомобіля (кому потрібна машина з трьома колесами?).
Як завжди в подібних випадках, наявність патенту на ту чи іншу розробку не дає ніяких гарантій на її застосування у серійних пристроях. Сама собі задумка виглядає цікавою, тим більше що автомобілі майбутнього, найімовірніше, будуть відрізнятися вбудованими в колеса електромоторами. Втім, є і недоліки. Подібна конструкція є не дуже вдалою з точки зору практичності – від неминучого контакту з елементами пристрою і через близькість до дорожнього покриття одяг власника може прийти в непридатність після нетривалої поїздки.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас