Насірова не звільнять через незадекларовані квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насірова не звільнять через незадекларовані квартири

Казна та Політика
986
Службова перевірка встановила, що голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров не повинен був декларувати свої лондонські квартири.
Як повідомляють “Наші гроші”, про це свідчить акт службового розслідування від 6 листопада.
Восени стало відомо, що пан Насіров володіє двома квартирами в Лондоні, які не вказав у декларації.
Комісія, яка проводила розслідування, звернулася за допомогою в юридичну компанію “Астерс”, і отримала коментар, що схема власності leashold, яка використовується Романом Насіровим, не має аналога в українському праві. Вона має ознаки, як володіння, так і оренди, але не відповідає їм, і тому не потрапляє під перелік форм прав на нерухомість, зазначених у законі “Про засади запобігання та протидії корупції”.
У зв’язку з цим комісія погодилася, що Роман Насіров не зобов’язаний був вказувати ці квартири у своїй декларації.
У той же час комісія вимагала, щоб глава ДФС вказав у декларації частку його дружини Катерини Глімбовськогї в компанії “Фонд будівельних ресурсів України”, яка хоч і припинила діяльність у 2011 році, але в Єдиному реєстрі юросіб все ще числиться.
При цьому британську компанію Altis LTD, яка зареєстрована на пані Глімбовську, Роману Насірову дозволили не вказувати, оскільки одна створена тільки на папері і не мала статутного фонду за станом на 2014 рік.
Раніше Апеляційний суд Києва зобов’язав Печерський суд вимагати від Генеральної прокуратури відкрити провадження у справі незадекларованої нерухомості глави ДФС Романа Насірова.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас