Sony розробляє батареї, які збільшать автономність смартфонів на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony розробляє батареї, які збільшать автономність смартфонів на 40%

Технології&Авто
490
Потрібно визнати, що в нинішніх реаліях хорошим результатом вважається, якщо при відносно активному використанні смартфона може пропрацювати на одній підзарядці добу.
Технології швидкої зарядки і збільшення ємності існуючих акумуляторів для мобільних пристроїв лише зовсім небагато втішають користувачів, які втратили останню надію на появу революційних батарей принципового нового типу. Втім, провідні дослідницькі лабораторії по всьому світу і різні технологічні компанії продовжують шукати рішення.
Як повідомляє японський діловий щоденник Nikkei, компанія Sony розробляє батареї нового типу, які за показником ємності на 40% перевершують нинішні літій-іонні акумулятори. Цікавий факт: саме Sony першою розробила комерційну літій-іонну батарею.
Ключовим компонентом наступного покоління батарей Sony є сірковмісні електроди. Літій-сірчані акумулятори (Li-S) гарні відомі своїми високими показниками ємності, але при цьому мають один великий недолік – короткий термін служби (всього 50-60 циклів заряд-розряд), який перешкоджає їх виходу на ринок в якості комерційного продукту. Судячи з усього, дослідники Sony вже або вирішили, або дуже близькі в вирішення проблеми. Ще більш інтересу викликають повідомлення, що компанія також працює над магній-сірчаними батареями, повністю виключивши літій. Магній є значно більш поширеним елементом, що, в теорії, дозволить створювати більш дешеві і в той же час більш місткі батареї. Крім того, такі батареї повинні бути безпечніше, оскільки літій-іонні аналоги з часом деградують, створюючи ризик загоряння.
Як звичайно в такій ситуації, швидкого виходу батарей нового покоління чекати не варто. Компанія розраховує випустити сірковмісні батареї в 2020 році. Очікується, що спочатку вони знайдуть застосування в смартфонах.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас