Президент наклав вето на закон про реструктуризацію валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент наклав вето на закон про реструктуризацію валютних кредитів

Кредит&Депозит
4829
Президент України Петро Порошенко ветував закон «Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті» (№ 1558-1) і повернув його з пропозиціями.
Така інформація поширюється на сайті українського парламенту.
«За даними Національного банку України, станом на сьогодні фізичним особам – резидентам України надано кредитів в іноземній валюті на суму 4,28 млрд доларів США, що еквівалентно 98,08 млрд гривень, сума всіх іпотечних кредитів становить 2,16 млрд доларів США, що відповідно еквівалентно 47,25 млрд гривень. Як зазначив Національний банк України, конвертація валютних кредитів за курсом 5,05 гривень за 1 долар США, тобто за курсом, який був на момент укладення переважної більшості кредитних договорів (як це передбачено частиною першою статті 3 Закону, що надійшов на підпис) завдасть банківській системі збитків на суму понад 76 млрд гривень, що неминуче негативно позначиться на стані економічної безпеки держави в цілому », – наголошується в коментарі глави держави.
У результаті президент запропонував відхилити закон.
Як повідомлялося, Верховна Рада України підтримала в третьому читанні і в цілому законопроект про реструктуризацію валютних кредитів 2 липня. Тоді глава держави заявив, що прийняття цієї законодавчої ініціативи є помилкою Ради.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас