Легалізація азартних ігор дозволить зацікавленим заволодіти грошима від напівкримінального бізнесу, - А.Павловський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легалізація азартних ігор дозволить зацікавленим заволодіти грошима від напівкримінального бізнесу, - А.Павловський

Казна та Політика
349
Легалізація азартних ігор не забезпечує значні надходження до Держбюджету. Разом з тим, цей законопроект відновить напівкримінальний бізнес і легалізує сумнівні фінансові потоки.
Про це заявив народний депутат “Батьківщини” сьомого скликання Верховної Ради, екс-секретар Комітету з питань соціальної політики Андрій Павловський.
“Комусь дуже хочеться повернути нам азартні ігри, такий сумнівний напівкримінальний бізнес, сісти на ці напівлегальні фінансові потоки і контролювати їх”, – зазначив політик.
Він нагадав, що в 2009 році саме під тиском громадськості азартні ігри були заборонені в Україні через залежність людей. І за таке рішення проголосувала більшість Верховної Ради.
“Свого часу якраз під тиском громадськості та громадської думки в 2009 році за пропозицією уряду був урядовий законопроект і більшість тоді у ВР проголосували, щоб закрити. З іншого боку – це призводить до того, що люди потрапляють у наркотичну залежність. На моїх очах я бачив як старенька цілий день торгувала на базарі, а потім понесла цей виручку в ігрові автомати і спускала всі свої гроші. І так само і молодь, треба було щось з цим робити, тому було прийнято таке рішення “, – сказав А. Павловський.
Крім того, він підкреслив, що запропонована легалізація азартних ігор не забезпечить значні надходження до Державного бюджету країни, а мета законопроекту – закріпити напівлегальні фінансові потоки за “смотрящими” від уряду чи Президента.
“Зараз це відновлювати – це не дасть великих грошей до держбюджету, але дасть комусь ці тіньові фінансові потоки, посадити туди” наглядача “з Адміністрації Президента чи уряду, як вони там поділяться, і отримувати прибуток під себе. Я не думаю, що до державного бюджету там буде велика сума з цього чинити, просто хочуть ще один потік грошей легалізувати “, – заявив політик.
А.Павловський також сумнівається у виправданості цілей зазначеного законопроекту, адже відповідно до нього планується створити ще один орган виконавчої влади – Національну службу, що очевидно призведе до додаткових витрат з держбюджету.
“Все навколо скорочуємо, а тут створюємо ще якісь додаткові послуги, зрозуміло, що ним передбачено приміщення, обладнання, робочі місця створити чиновникам, платити зарплату і це будуть додаткові витрати з бюджету і ще не відомо скільки з цього дійде до держбюджету, а витрати будуть реальними “, – повідомив він.
Крім того, А.Павловський впевнений, що законопроект має лобістські норми.
Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас