Річард Бренсон і Virgin Galactic переобладнує пасажирський Boeing для запуску супутників на орбіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річард Бренсон і Virgin Galactic переобладнує пасажирський Boeing для запуску супутників на орбіту

Технології&Авто
419
«Космічний ковбой» Річард Бренсон і його компанія Virgin Galactic продемонстрували переобладнаний літак Boeing 747-400 під назвою Cosmic Girl, який зможе запускати ракети на орбіту.
Ракета, прикріплена до крила літака, після досягнення останнім висоти 10 600 метрів від’єднається від Cosmic Girl, запустить свій двигун і продовжить місію доставки вантажу на орбіту. Інформація про Cosmic Girl з’явилася в Twitter компанії Virgin Galactic.
Cosmic Girl, який був у складі флоту комерційних літаків Virgin з 2001 року, чекає велика трансформація. Компанія повідомляє, що ракета LauncherOne встановлять на літаку-носії під лівим крилом, поруч з місцем, яке використовувалося іншими 747 для п’ятого двигуна. Ракета важить майже 25 тонн. За допомогою Cosmic Girl Бренсон планує почати запуск експериментальних супутників для NASA в 2017 році.
Глава Virgin Galactic Джордж Уайтсайдс пояснив переваги використання Cosmic Girl. По-перше, літак всепогодний і може літати на великі відстані. По-друге, він може злетіти практично з будь-якого аеропорту з відповідною довжиною злітної смуги. Це знімає обмеження, що накладаються стаціонарними стартовими майданчиками.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас