Банки в 2016 р можуть видати 8 млрд грн кредитів за держпрограмою енергозбереження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки в 2016 р можуть видати 8 млрд грн кредитів за держпрограмою енергозбереження

Казна та Політика
296
Банки-учасники Державної програми часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи щодо підвищення енергоефективності в житловому секторі України в 2016 році зможуть видати 8 млрд грн таких кредитів, повідомив глава Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження (Держенергоефективності) Сергій Савчук.
“Я думаю, що з урахуванням того темпу, з яким ми рухаємося, з урахуванням потенціалу ринку, який сьогодні існує, наступного року ми зможемо видати 8 млрд грн кредитів на енергозбереження”, – сказав він на прес-конференції, присвяченій результатам роботи уряду та перспективам розвитку у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики в Києві в середу.
С.Савчук також зазначив, що найбільше кредитів на термомодернізацію та підвищення енергоефективності житла для населення з початку реалізації відповідної держпрограми в 2014 році було видано у Львівській області.
“На першому місці у нас Львівська область, оскільки вона відразу приєдналася до нашої програми. З понад 1 млрд грн кредитів, виданих по всій території країни, в невеликій Львівської області було видано 120 млн грн кредитів”, – сказав він.
За його словами, у Львівській області діє місцева програма, згідно якої населення може отримати часткову компенсацію не тільки по тілу кредиту, але і щодо процентних платежів – з обласного бюджету відшкодовуються від 15% до 20% річних.
Як вказав глава агентства, в даний час на всій території України працюють 69 подібних програм, їх кількість планується збільшити в найближчому майбутньому.
“Десь прийняті обласні, районні, міські програми, однак це лише початок. Зараз вже готуються додатково 90 програм по компенсації процентних ставок”, – зазначив С.Савчук.
За його даними, 70% зазначених кредитів на термомодернізацію та підвищення енергоефективності житла використовуються населенням для заміни вікон.
С.Савчук також додав, що обсяг виданих кредитних коштів за вказаною держпрограмою становить 1,32% загального обсягу виданих в Україні споживчих кредитів. За його даними, станом на 30 листопада 2015 можливостями зазначеної кредитної програми скористалися 80 тис. домогосподарств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас