Британська платіжна компанія розповіла про злом 7,8 млн акаунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська платіжна компанія розповіла про злом 7,8 млн акаунтів

Кримінал
306
Лондонська компанія Paysafe, що спеціалізується на послугах проведення платежів, раніше відома як Optimal Payments, повідомила про хакерський злом п’ятирічної давності.
Всього постраждало в результаті злому, подій у 2009-2010 роках, близько 7,8 власників акаунтів, чиї персональні дані потрапили до хакерів. З них 3,6 млн акаунтів було зареєстровано в дочірньому підприємстві NETELLER, а 4,2 млн акаунтів – в Skrill. Злом комп’ютерної мережі Skrill стався до того, як компанія була придбана Paysafe.
Лише 2% з зламаних акаунтів були активні протягом шести місяців, що передують 1 листопада 2018 До того ж до хакерів не потрапила важлива інформація, така як пароль, номер платіжної картки або розрахункового рахунку.
Близько 1500 власників акаунтів втратили гроші через злом в 2010 році. Paysafe повідомила, що відшкодувала їм втрати, розібралася з уразливістю комп’ютерної мережі, і ніяких випадків з пропажею грошей подібним чином у неї більше не було.
Компанія вперше розповіла про факт хакерського злому в жовтні, після чого її акції впали на 18%. Через теперішнього повідомлення, в якій наводяться подробиці злому, ціна акцій знизилася вранці всього на 0,62%. По всій видимості, це пов’язано з обмеженими масштабами збитків через дії хакерів.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас