Нацбанк Таджикистану закриває всі валютні обмінники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Таджикистану закриває всі валютні обмінники

Валюта
1176
У Таджикистані будуть закриті всі обмінні пункти, а валютні операції відтепер повинні проводитися в банківських центрах обслуговування, філіях фінансових установ та головних офісах кредитних організацій, йдеться в офіційній заяві Нацбанку республіки.
Представник регулятора, коментуючи це рішення, пояснив, що ці заходи зроблені відповідно до інструкції за №211 “Про порядок проведення валютних операцій з іноземною валютою”, прийнятої правлінням Національного банку Таджикистану.
За словами співрозмовника агентства, відтепер громадяни зобов’язані здійснювати обмін валюти виключно в зазначених вище установах, проведення таких угод в інших місцях буде вважатися незаконним. І покупець, і продавець, залучатимуться однаковою мірою до адміністративної або кримінальної відповідальності, підкреслив він.
“Фізичні особи – індивідуальні підприємці, комерсанти та юридичні особи – підприємства та організації, компанії, торгові установи для придбання готівкової іноземної валюти повинні звертатися в кредитні організації, які мають можливості і право забезпечувати їх іноземною валютою”, – зазначив представник Нацбанку.
У вівторок регулятор повідомив про затримання 27 листопада шести працівників обмінних пунктів різних банківських структур і кредитних організацій. У повідомленні говориться, що затримані звинувачені у завищенні курсу іноземної валюти. “Було встановлено, що вони зберігали в касах великий обсяг грошових коштів у національній та іноземній валюті, у декілька разів перевищує підзвітні кошти, і займалися неофіційною купівлею-продажем валюти”, – зазначають у Нацбанку.
У вівторок обмінний курс долара на готівковому ринку Душанбе склав 7 сомоні 60 дірамів, тоді як на табло обмінних пунктів вказані цифри 6,78-6,80 сомоні. Наприкінці жовтня Нацбанк дозволив комерційним банкам республіки самостійно встановлювати обмінні курси долара, хоча до цього готівковий курс американської валюти в республіки встановлювався регулятором.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас