Мінливий прогноз: Експерти розповіли, що буде з валютою на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінливий прогноз: Експерти розповіли, що буде з валютою на цьому тижні

Валюта
7624
Поточний тиждень починається з здешевлення долара до 23,7-23,8 грн/$, після чого валютний курс знову може піти вгору і буде залежати не тільки від поточних новин, але і від рішення Національного банку України по продовженню валютних обмежень.
Після здешевлення долара 30 листопада фінансисти допускають зростання його курсу. “В цілому на майбутньому тижні на міжбанку прогнозуємо коливання курсу в районі 23,6-24 грн/$”, – спрогнозував нам директор казначейства банку “Кредит Дніпро” Олег Курінний. Приблизно такий же коридор коливань допускає і заступник директора казначейства банку “Хрещатик” Едуард Назаренко, але робить застереження. “При відсутності негативних новин міжбанк може піти на рівень 23,8 грн/$, і працювати біля нього. В іншому випадку, курс може досягати 24 грн/$”, – сказав він.
Очікується, що сильніше всього на курс впливатимуть новини про підготовку Держбюджету-2016 і змін до Податкового кодексу, від яких залежить виділення третього кредитного траншу МВФ. Як і раніше, на настрої валютників і бажання продавати впливатиме ситуація на Донбасі. У той же час 24 грн/$ – не найпесимістичніший прогноз, є й більш жорсткі оцінки. “Курс цілком може ходити і вище 24 грн/$ – перевалити за цю позначку. Взагалі ринок останнім часом дуже волатильний – ходить впродовж одних торгів на 20-25 копійок в різні боки. Щось подібне ми можемо побачити і на цьому тижні”, – упевнений фінансист Юрій Гриненко.
Активні курсові коливання на майбутньому тижні продовжаться на готівковому ринку. Від банків 30 листопада чекають продажів долара в рамках 25-25,7 грн/$, а викупу – по 24,5-25 грн/$. Чорний ринок повинен почати новий тиждень з фінішу 27 листопада – 25,5-25,6 грн/$, припускають фінансисти. Тоді його сильно лихоманило: протягом дня ціна долара сягала 25,9-26,15 грн/$, після чого відкочувалася спочатку до 25,7-25,8 грн/$, а потім і до 25,5-25,6 грн/$. У першу чергу, це пояснювали відкладеним попитом: тим, що малий бізнес, який не зміг скупитися на міжбанку, набував вільно конвертовану валюту у мінял. Також на бажання купувати валюту впливали психологічні моменти, пов’язані з економічною ситуацією в країні.
“Побоювання можуть пов’язані, зокрема, з неясністю, що зберігається з приводу погашення українських облігацій на $3 млрд, що належать Росії. Ризик того, що буде оголошений дефолт, досить великий. При цьому вихід набагато вище рівня 26 грн/$, на мій погляд, найближчим часом малоймовірний, тому що для цього відсутні фундаментальні фактори “, – сказав аналітик інвестхолдингу “Финам” Богдан Зварич.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас