Прем'єр заявив, що в Україні немає достатніх запасів вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр заявив, що в Україні немає достатніх запасів вугілля

Енергетика
1247
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Україні немає достатніх запасів вугілля і вимагає від уряду невідкладний план заходів щодо стабілізації енергетичної системи України.
Про це він сказав під час засідання антикризового енергетичного штабу.
“За тими даними, які у мене, чітко видно, що достатніх запасів вугілля немає, про що я попереджав три місяці тому”, – підкреслив він.
А.Яценюк зазначив, що для того, щоб не було відключень, як це було в минулому році, необхідний невідкладний надзвичайний план заходів для того, щоб “пройти зиму в стабільній енергетичній системі України”.
Нагадаємо, сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин у Верховній Раді казав, що запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, з урахуванням тих обсягів імпортного вугілля з ПАР, які вже завантажені на судна, достатні для забезпечення стабільності роботи енергосистеми України протягом 50 днів.
“На складах антрацитового вугілля знаходиться більше мільйона тонн, плюс 250 тис. тонн, які ось-ось підійдуть з ПАР, дають впевненість у тому, що в найближчі 45-50 днів наша енергосистема буде знаходиться в стабільному виробничому процесі. За цей період однозначно можна знайти рішення, щоб поставляти вугілля в тому числі з ПАР та інших постачальників “, – розповів міністр депутатам в рамках” години питань до уряду “.
Демчишин зазначив, що 4 грудня Україна очікує прибуття з ПАР судна з 168 тис. тонн вугілля на борту для державної енергогенеруючої компанії “Центренерго”, а також 12 грудня – ще 80 тис. тонн для потреб теплоелектроцентралей.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас