У 2017 році стартує чемпіонат безпілотних електричних болідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2017 році стартує чемпіонат безпілотних електричних болідів

Світ
272
З 2017 року в рамках чемпіонату Формула Е проходитимуть заїзди безпілотних електричних болідів. Про це організатори проекту, що отримав назву Roborace, повідомили на прес-конференції в Лондоні.
Уік-енд Roborace включатиме дві гонки, годинні заїзди починатимуться за дві години до старту кваліфікації і гонки Формули Е. У чемпіонаті візьмуть участь десять команд, кожна з яких виставить по дві машини. Кошти на створення однієї з команд зберуть за допомогою краудфандінгу. Участь у змаганнях тих же команд, які виступають у Формулі Е, дозволяється, але не є обов’язковою.
Всі боліди будуть сконструйовані однаково – відмінності заплановані тільки в програмному забезпеченні, за допомогою якого штучний інтелект буде керувати рульовим колесом, прискоренням, гальмуванням і перемиканням передач. Зміну механічних параметрів заборонено.
Серія Roborace має стати першим гоночним чемпіонатом для безпілотних болідів, який проходить за підтримки серії, що має ліцензію Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Змагання безпілотних машин проходять і зараз, проте вони не мають підтримки FIA і є аматорськими змаганнями.
Зазначимо, що нещодавно компанія Tesla випустила оновлення програмного забезпечення для седана Model S, який в результаті отримав функцію автопілота. Якщо говорити не про громадянські, а про гоночні реалії, то можна згадати новину про безпілотний Audi RS 7, який підкорив Хоккенхаймринг всього за 2 хвилини.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас