Фірташ може повертатися в Україну - МВС не буде його затримувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ може повертатися в Україну - МВС не буде його затримувати

Кримінал
1408
“У МВС немає проваджень, в яких він фігурує в якості підозрюваного”, – сказав речник МВС Артем Шевченко в четвер.
Разом з тим, він нагадав, що МВС розслідує кримінальне провадження по компанії Ostchem, в якій Фірташ проходить як свідок. Таким чином, як пояснив речник МВС, у відомства немає юридичних підстав для затримання Д.Фірташа в разі повернення його в Україну.
Як очікується, наступного тижня Фірташ повернеться в Україну після півторарічного перебування в Австрії. 2 грудня він візьме участь у з’їзді Федерації роботодавців України, яку очолює.
Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Д.Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов’язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 цей же суд відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Фірташа в цю країну.
У жовтні адвокати бізнесмена і прокуратура Австрії отримали рішення Земельного суду Відня, що дає йому можливість повернутися в Україну.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в кінці травня повідомив, що МВС направило Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна України.
“Ми порушили повадження і почали розслідування. Після чого боржники активно вийшли на переговорну позицію з НАК”, – розповів Аваков на початку листопада в інтерв’ю “Українській правді”, зазначивши, що справа ще не закрита, але є мирову угоду між “Нафтогазом” і “Остхем” про те, що вся сума боргу буде виплачена, включаючи пеню та штрафи за затримку по виплаті.
Але ще залишилася справа про 11 млрд кубометрів газу, який “РосУкрЕнерго” отримало від “Нафтогазу” через Стокгольмський арбітраж.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас