Що українці хочуть від ЄС (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що українці хочуть від ЄС (дослідження)

Казна та Політика
2289
Лише 9% українців вважають, що для прискорення реформ в Україні необхідно, аби ЄС давав більше грошей.
Про це свідчать результати загальноукраїнського опитування, проведеного GfK з 22 жовтня по 10 листопада 2015 року на замовлення Інституту світової політики.
Як зазначається, українці загалом не очікують від ЄС грошей, натомість прагнуть більшої залученості щодо українських справ.
30% згодні з твердженням, що ЄС має більше тиснути на українську владу, 27% – що ЄС робить достатньо, тепер час діяти українській владі, а 22% – що ЄС повинен припинити давати гроші, бо їх розкрадають можновладці.
“Без допомоги ззовні Україні не врятуватися від глибокої кризи. І йдеться не стільки про фінансові вливання, скільки про тиск та контроль над діями влади. Як показало опитування, і українські лідери думок, і пересічні українці не ставлять у пріоритет грошову допомогу”, – прокоментував результати Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП.
Як відзначили в ІСП, схожі результати були отримані під час експертного опитування.
“Лідери думок (аналітики, журналісти) у цьому плані справжні виразники народу в цілому. Вони також вважають, що ЄС повинен рішучіше впроваджувати підхід: допомога в обмін на прогрес у реформах”, – пояснив Солодкий.
Експерт ІСП наголосив, що лише спільні зусилля ЄС і українських неурядових організацій здатні пришвидшити масштабні зміни в країні.
Соціологічне опитування GfK проводилося на всій території України (за винятком тимчасово окупованих територій), методом особистого інтерв’ю вдома у респондента. Розмір вибірки: 2000 респондентів у віці 18 років та старше.
Вибірка репрезентативна за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Період проведення опитування: з 22 жовтня по 10 листопада 2015 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас