У Китаї за користування WhatsApp і Instagram почали відключати телефони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї за користування WhatsApp і Instagram почали відключати телефони

Світ
856
Уряд Китаю відключив мобільний зв’язок багатьом жителям провінції Синьцзян, де проживає найбільше співтовариство мусульман КНР, за використання інтернет-фільтрів, що дозволяє обійти заборону на використання ряду західних веб-ресурсів і додатків.
Для відновлення мобільного зв’язку оператори порадили звернутися в поліцейський відділок. “У зв’язку з поліцейським повідомленням, ми відключимо ваш номер протягом двох годин, відповідно до законодавства. Якщо у вас є які-небудь питання, будь ласка, зверніться якнайскоріше у відділ кіберзлочинів найближчої поліцейської дільниці”, – йдеться в текстових повідомленнях, які приходять китайцям до відключення їх від мобільної мережі.
При цьому в поліції одному з користувачів зарубіжного софта підтвердили, що його телефон був відключений через використання програмного забезпечення віртуальних приватних мереж (VPN) для обходу веб-фільтрів, відомих як Великий китайський файрвол, і завантаження іноземних месенджерів, таких як WhatsApp іліTelegram.
За словами іншого учасника подій, він опинився в ділянці за те, що використовував VPN для доступу в Instagram.
Після терактів в Парижі і в зв’язку з активізацією ІГІЛ китайські чиновники заявили, що інтернет використовується для розповсюдження релігійного екстремізму в регіоні. У зв’язку з цим було вжито відповідних заходів. Варто відзначити, що Синьцзян є єдиним регіоном в Китаї, де уйгури-мусульмани становлять більшість населення, близько 45%. Протягом багатьох років вони конфліктують з китайським урядом.
Раніше повідомлялося, що Google планує повернутися на китайський ринок. На даний же момент спостерігається парадоксальна ситуація, коли, з одного боку, сервіси Google в Китаї недоступні через “Великий китайський фаєрвол”, а з іншого – кожен рік виходить колосальна кількість китайських мобільних пристроїв з Android на борту.
За деякими відомостями, Android -Пристрої займають більше 70% мобільного ринку Піднебесної. До цього повідомлялося про те, що Китай офіційно знімає заборону на збір і продаж ігрових приставок. Ігрові приставки були заборонені у 2000 році через боязні того, що вони, і віднайдені ними 3D-світи, будуть негативно впливати на ментальне і фізичне здоров’я дітей. Торік Китай дещо послабив заборону, дозволивши виробникам приставок продавати їх у майже 18-кілометровій зоні в Шанхаї.
За матеріалами:
The New York Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас