Яценюк пропонує створити фонд з коштів ЄС для збільшення зарплат держслужбовцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк пропонує створити фонд з коштів ЄС для збільшення зарплат держслужбовцям

Казна та Політика
955
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував внести правку до законопроекту про державну службу, в якій передбачається, що на перехідний період, протягом 2016-2017 років, треба сформувати фонд з коштів Євросоюзу для збільшення зарплат державних службовців.
Про це він сказав під час виступу у парламенті.
“Ті люди, які мають знання, які мають бажання не йдуть в державну службу, тому що вони на 3 тис. грн не можуть працювати. Або працюють ті на 3 тис. грн, які ще кілька десятків тільки тисяч доларів будуть брати хабарами. Тому при прийнятті цього закону в цілому, я звертаюся до членів парламенту внести наступну правку, що на перехідний період, а саме протягом 2016-2017 років в Україні формується фонд для збільшення заробітної плати для державних службовців України”, – сказав А.Яценюк.
За його словами, джерелами надходження цього фонду є кошти Європейського Союзу й інших міжнародних донорів. Фонд формується винятково на прозорій основі і порядок підвищення заробітних плат для окремих категорій державних службовців, які будуть отримувати такі підвищені зарплати з цього фонду, буде визначатися урядом. А.Яценюк також зазначив, що Кабмін проводить переговори з Євросоюзом з тією метою, щоб ЄС дав Україні окрему програму фінансування підвищення заробітних плат для держслужбовців саме під програму реформи державної служби.
“Окрім скорочення кількості державних службовців, яке було у минулому році на рівні 20%, і 20% нам треба набирати нових і ефективних”, – сказав він.
Тому Глава уряду просив парламентарів включити поправку до законопроекту про Держслужбу, що дасть можливість Прем’єру 7 грудня презентувати у Брюсселі під час засідання ради асоціації, щоб європейські партнери допомогли фінансово для підвищення зарплат і рівня соціальної захищеності державних службовців.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас