Яресько збирається "заморозити" кредитування в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько збирається "заморозити" кредитування в Україні

Кредит&Депозит
6195
Міністерство фінансів України та Національний банк розробили чотири законопроекти, які вирішують проблеми кредитування в країні.
Про це на засіданні Кабінету міністрів заявила глава Мінфіну Наталя Яресько.
“Україна впродовж двох років перебуває у важкій фінансовій кризі. Одна з проблем, яка заважає вийти з неї, – проблема недоступності кредитів. За рахунок кредитування підприємства можуть працювати і зберегти робочі місця. Але банківське кредитування фактично заморожене. В основному через те , що дуже багато проблемних кредитів. У тому числі і з цієї причини багато банків психологічно не готові почати кредитувати “, – розповіла міністр.
Яресько зазначила, що Мінфін і НБУ довго шукали спосіб вирішити цю проблему і нарешті розробили чотири законопроекти, які торкнутися валютних та іпотечних позик громадян і поганих кредитів бізнесу.
Зокрема, Міністерство фінансів ініціює про конвертацію валютних кредитів для населення зі списанням 25% -50% боргу.
Документом пропонується провести конвертацію валютних кредитів за курсом на день конвертації.
Передбачається, що тим позичальникам, які брали кредити на покупку єдиного житла, а також на купівлю землі для будівництва такого житла, банки спишуть 25% боргу; для позичальників, які купували соціальне житло (квартири площею до 60 кв. м і будинки до 120 кв. м), спишуть не менш 50%; інвалідам, учасникам АТО, ветеранам, багатодітним сім’ям – понад 70%.
Банки збираються пробачити борги спадкоємцям учасників АТО і тим учасникам АТО, які отримали інвалідність і купили єдине соцжитло.
Ставка кредиту при конвертації змінюватися не буде і буде зафіксована на 3 роки.
За словами Яресько, за рахунок даного документа можна буде провести конвертацію валютних кредитів для 37 тис. сімей на суму понад 20 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас