Від молочки до трактора: Україна вирішила ввести спецмито на імпорт з Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від молочки до трактора: Україна вирішила ввести спецмито на імпорт з Білорусі

Казна та Політика
3238
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила ввести антидемпінгові мита на імпорт ряду товарів з Республіки Білорусь як відповідь на недружні дії з боку Білорусі по відношенню до українських підприємств кондитерської та пивоварної галузей.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
Згідно з ним, мита введені на молоко і молочні продукти, сири всіх видів, кондитерські та хлібобулочні вироби, що мають цукор, солодове пиво, горілку, миючі та миючі засоби, кухонні меблі, шини та покришки, комбіновані холодильники-морозильники ємністю до 340 л та морозильні шафи ємністю до 250 л, різні види тракторів для сільгоспробіт.
Рішення про проведення антидемпінгового розслідування було прийнято на підставі поданих Міністерством економічного розвитку і торгівлі матеріалів відносно введення адекватних заходів у відповідь на недружні дії з боку Білорусі по відношенню до українських підприємств кондитерської та пивоварні галузей.
Згідно з рішенням комісії, спецмита будуть застосовані з моменту набрання чинності зазначеного рішення і до встановлення факту припинення недружніх дій з боку Білорусі по відношенню до українських підприємств кондитерської та пивоварні галузей.
Згідно з повідомленням комісії, рішення по введенню відповідних антидемпінгових мит у розмірі 39,2% на ряд Білоруських товарів набирає чинності з 20 січня 2016 року.
Як повідомляло агентство, у липні 2014 Україна вирішила ввести мито на імпорт кондвиробів, молочної продукції, електричних ламп, добрив з Білорусі 55,29% до 2017.
При цьому в серпні Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) вирішила зупинити з 19 серпня дію введених в липні мит на деякі білоруські товари з можливістю їх відновлення до 2017 року у разі торгових обмежень з боку Білорусі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас