Криза змушує українців відмовлятися від сиру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза змушує українців відмовлятися від сиру

Особисті фінанси
4209
Майже половина українців протягом останнього року скоротили споживання твердих сирів. Про це свідчать результати опитування, проведеного УКАБ.
Причиною цьому є зниження купівельної спроможності населення, що, в першу чергу, вплинуло на споживання більш дорогих продуктів харчування, відзначають експерти.
Споживання йогуртів скоротило 28% опитаних.
Найменш “чутливими” продуктами до кризи, за даними опитування, виявилися сир і кефір.
Як повідомлялося, експерти прогнозують зростання цін на молочні продукти в Україні. Фахівці підрахували, що до кінця року літр молока в роздробі подорожчає на 50 копійок, сир – на 10%, вершкове масло – на 15%.
За словами експертів, також є ймовірність зростання цін на цукор, у зв’язку з початком періоду цукроваріння і високою вартістю енергоресурсів для цукрових заводів.
Крім того, подорожчає хліб. “Зерно – це тільки 60% собівартості хліба. А у нас ще електроенергія, газ дорожчають. Так-сяк, але з вересня помінялися соціальні стандарти – змінився прожитковий мінімум, а слідом за ним мінімальна зарплата і мінімальна пенсія. Праця теж буде дорожчати”, – зазначає експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.
Нагадаємо, за рік ціни на продукти підскочили в 5 разів. При цьому, за даними Держстату, середня зарплата зросла за рік всього на 25% або на 863 грн (4343 грн за останніми даними – за вересень).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас