Покупці цукру пішли в онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покупці цукру пішли в онлайн

Аграрний ринок
514
Оптові ціни на цукор за місяць – з початку жовтня по початок листопада – зросли на 12%. Експерти вважають, що зростання пов’язане як зі спекуляціями з приводу можливого дефіциту цукру в цьому сезоні, так і із зростанням собівартості виробництва цього продукту.
Зростання цін у роздробі відбився і на онлайн-продажах цукру. Якщо протягом усього року інтерес до цукру в онлайні залишався приблизно на одному рівні, то в серпні-вересні відбулося різке зниження кількості онлайн-замовлень – вони впали майже в два рази в порівнянні з липнем-2015. Помітний сплеск числа заявок (майже в 3 рази в порівнянні з попереднім місяцем) стався в жовтні на тлі зростання оптових цін.
Найбільш затребуваними були цукор і цукор-пісок. На їх частку припало близько 70% усіх онлайн-замовлень. За 8% від загальних обсягів довелося на мелясу та інші види цукру, і по 4% – на цукрову пудру і цукор в стіках.
Найбільше замовлень на цукор за підсумком 10 місяців року отримали українські компанії, які розташовані у Вінницькій області та Києві – їх частка перевищила 45%. Також помітну частку в загальному обсязі замовлень зайняли Львівська, Київська, Харківська та Дніпропетровська області. На ці області припало більше 20% від загальної кількості замовлень.
Що стосується онлайн-експорту продукції українських виробників цукру, то трійка найбільш активних країн-покупців виглядає так – Росія, Молдова, Казахстан. На їх частку припало близько 50% усіх онлайн-замовлень. Також активно замовляли український цукор Польща, Білорусь, Румунія і Туреччина.
Що стосується закупівель цукрової продукції, то її обсяги за підсумками цього року були істотно нижче, ніж продажів. Так, на п’ять замовлень на продаж продукції на експорт, припадає одна заявка на покупку за кордоном.
Найбільш активно купувалася солодка продукція у Росії, Польщі та Білорусі. На частку цих країн припадає приблизно 60% від загальної кількості онлайн-замовлень.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас