Euro NCAP вводить новий вид випробувань для "розумних" автомобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Euro NCAP вводить новий вид випробувань для "розумних" автомобілів (відео)

Технології&Авто
276
Європейська організація безпеки Euro NCAP вводить новий тест Autonomous Pedestrian Detection, в ході якого буде здійснюватися перевірка ефективності роботи систем, що виявляють пішоходів на дорозі і запобігають зіткнення з ними і з іншими перешкодами. Йдеться про систему автономного управління автомобілем і автономній системі екстреного гальмування (Autonomous Emergency Braking, AEB).
«Ці нові тести є першими в світі, які дозволять оцінити ступінь автоматизації транспортних засобів і систем допомоги водієві з погляду пішохода. Багато нових автомобілів зараз пропонують різновиди системи AEB, які допомагають уникнути зіткнень, але тільки деякі з них здатні виявляти пішоходів. Вивчаючи результати краш-тестів на сайті Euro NCAP, споживачі зможуть перевірити, яку саме систему AEB пропонує автовиробник» – Зазначив Генеральний секретар Euro NCAP Мішель ван Ратінген.
Системи безпеки водія і пасажирів, які були впроваджені в автомобілі протягом останніх 20-ти років, допомогли суттєво знизити їх травматизм і смертність у ДТП. В даний час Європа потребує нових технологій, які дозволять знизити сумну статистику ДТП за участю пішоходів, велосипедистів та мотоциклістів. У 2014 році на цих дуже вразливих учасників дорожнього руху припала майже половина (47%, 26 000) смертей на дорогах Європи. Кожен четвертий з цього списку гинув через пошкодження головного і спинного мозку і ще восьми інших видів травм.
Згідно незалежним дослідженням у Великобританії та Німеччині, ефективні системи автономного гальмування могли б запобігти смерті кожного п’ятого ДТП зі смертельним результатом. Більшість наїздів на пішоходів і т.і. відбуваються через те, що водій відволікся за кермом, слабо тиснув на педаль гальма чи пізно прийняв рішення про екстреному гальмуванні. Автономна система екстреного гальмування (AEB), використовуючи лазери, радари і / або камери, обчислює неминучість зіткнення і забезпечує активізацію гальмівної системи до істотного уповільнення або повної зупинки автомобіля.
Euro NCAP буде перевіряти працездатність систем розпізнавання пішоходів при моделюванні трьох найбільш поширених сценаріїв ДТП: при ходьбі і бігу дорослих на дорозі і вихід дитини через припаркованого автомобіля. Щоб заробити хороші оцінки в тесті, системи безпеки транспортних засобів повинні запобігти зіткнення зі спеціально розроблених пішохідних «чайників» при русі зі швидкістю до 40 км / ч. Більш складний тест буде проходити на швидкостях в діапазоні 40 – 60 км / ч. У цьому тесті буде контролюватися, наскільки системи ефективно знижують швидкість.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас