Київстар вийде на ринок мікрокредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київстар вийде на ринок мікрокредитування

Фінтех і Картки
847
Найбільший телеком-оператор країни надає своїм клієнтам фінансові послуги вже кілька років. У 2013 році компанія дала своїм абонентам можливість використовувати гроші з рахунку для оплати онлайн-сервісів, здійснення грошових переказів і переведення коштів у готівку.
Влітку в Київстар почали активно обговорювати більш масштабний вихід на ринок мобільних фінансових послуг. У серпні було зареєстровано дочірня компанія «Старманія», яка дозволить урізноманітнити можливості використання мобільних грошей.
Серед послуг, до яких користувачі отримають доступ через смартфон, не тільки грошові перекази. Київстар планує запустити сервіс мікрокредитування. Зараз отримати кредит можна тільки на послуги мобільного зв’язку, наступного року компанія почне видавати позики готівкою. У компанії є скорингова система, яка дозволяє визначати платоспроможність клієнта.
Зараз комісія за використання мобільних грошей робить їх невигідними в порівнянні з іншими платіжними інструментами. Вартість обслуговування платежу з мобільного рахунку можна буде зменшити в міру популяризації послуги.
Незважаючи на те, що мобільними грошима можна розплачуватися і за допомогою старих моделей мобільних телефонів за допомогою USSD-запитів, деякі функції, наприклад, оплата онлайн-послуг, вимагають підключення до мережі.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас