Експерт повідомив, звідки варто чекати порятунку ринку вітчизняній нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт повідомив, звідки варто чекати порятунку ринку вітчизняній нерухомості

Нерухомість
5594
Ринок нерухомості в найближчому майбутньому залежить від траншу Міжнародного валютного фонду. Того думки дотримується президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень.
За словами експерта, тільки в такому випадку можна чекати стабілізацію на ринку навесні наступного року. Крім того, кредит дасть надію і на стабілізацію національної валюти.
«Ситуація на ринку нерухомості, в найближчій перспективі, залежить від траншу МВФ і стабільності національної валюти. Це найголовніше. Політична складова по АТО, війни – більш-менш конфлікт заморозився, є надії, що все буде нормально на весну 2016 року. Все залежить від МВФ, реформ внутрішніх і стабільності валюти. На цей ринок відразу ж реагує. Тільки-тільки гривня тиждень чи два тому стала підніматися до 24 – ринок нерухомості завмер миттєво », – сказав пан Злидень.
Крім того, Сергій Злидень зазначає, що у разі стрибка нацвалюти до 25-27 грн, по відношенню до долара, то це не принесе в сектор значних падінь. Така ситуація пояснюється вже пройдених «ціновим» порогом, який був на рівні 28-30 грн за долар.
«І ринок до таких «коливань» вже підготувався», – зазначив експерт.
Нагадаємо, раніше Сергій Злидень заявляв, що ринок нерухомості в Україні досяг дна. За його словами, з минулого року фіксувався спад, який у жовтні цього року досяг цінового мінімуму.
«Зараз ціни стабільні – вони не рухаються ні вгору, ні вниз. Навіть підвищення курсу долара, яке відбулося минулого тижня, на цінах на нерухомість поки ніяк не позначилося », – сказав він.
Крім того, експерт зазначив, що незважаючи на стабілізацію цін, зростання в цій сфері поки не спостерігається. Ціни знаходяться на одному рівні навіть незважаючи на подорожчання валюти.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас