Банк «Фінансова ініціатива» зобов'язали повернути вклади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк «Фінансова ініціатива» зобов'язали повернути вклади

Кредит&Депозит
2299
Господарський суд Києва 29 жовтня виніс окрему ухвалу у справі «Perusta Constructions Ltd проти ФГВФО».
В рамках розгляду справи № 910/26664/15 про недопуск компанії Perusta Constructions Ltd. до участі в конкурсі серед кваліфікованих інвесторів банку «Фінансова ініціатива» і про визнання її переможцем конкурсу Госпсуд виніс окреме рішення по долі вкладників.
Нагадаємо, 38 000 вкладників неплатоспроможного банку «Фінансова ініціатива» не можуть отримати назад свої депозити через судову заборону на ліквідацію банку. Ще 15 жовтня Госпсуд Києва заборонив ліквідацію неплатоспроможного банку «Фінансова ініціатива», що належить бізнесменові Олегу Бахматюку. Визначення було прийнято за позовом кіпрської компанії Perusta Constructions Ltd. Оскільки 23 жовтня закінчився термін повноважень тимчасової адміністрації, банк припинив виплату компенсації постраждалим вкладникам.
Вже 27 жовтня ФГВФО повідомив про продовження повноважень тимчасового адміністратора, а 29 жовтня з’явилася інформація, що на тижні з 2 по 6 листопада адміністративна рада ФГВФО обговорить це питання. У той же день Госпсуд виніс свою ухвалу, про яку стало відомо тільки зараз.
Суд роз’яснив: «Оскільки рішення про відкликання ліцензії та ліквідації банку не може бути прийнято, тимчасова адміністрація в банку «Фінансова ініціатива» після 24 жовтня 2015 діє з усіма повноваженнями до моменту прийняття НБУ рішення про відкликання ліцензії».
Це означає, що банк «Фінансова ініціатива» може продовжувати виплачувати вклади, термін яких уже закінчився, і кошти з поточних рахунків. «Замороженими» залишаються тільки вклади, термін яких ще не завершився.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас