"Енергоатом" підписав з французькою компанією меморандум про підвищення безпеки атомних станцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" підписав з французькою компанією меморандум про підвищення безпеки атомних станцій

Енергетика
86
НАЕК “Енергоатом” підписала з французької компанії AREVA меморандум про партнерство, який спрямований на зміцнення співпраці між двома компаніями з метою підвищення безпеки існуючих атомних станцій і тих, які будуть побудовані в майбутньому, продовження терміну їх експлуатації, а також оптимізації продуктивності.
Про це повідомляє прес-служба “Енергоатому”.
Угода включає такі сфери і напрямки, як техобслуговування і контроль реакторів, оптимізацію ППР, електричні системи, системи примусового скидання тиску, рішення щодо управління старінням обладнання та матеріалів та ін.
“Підписання цієї угоди є новим етапом у співпраці, яка AREVA налагодила з ДП НАЕК” Енергоатом “і свідчить про зобов’язання групи AREVA в Україні. Воно також демонструє можливість AREVA надавати послуги на всі види ядерних реакторів, у тому числі на реактори російського дизайну”, – сказав комерційний директор бізнес групи “Реактори та послуги” компанії AREVA Майкл Черруті.
У свою чергу, президент НАЕК “Енергоатом” Юрій Недашковський зазначив, що взаємодія підприємств AREVA і АЕС Енергоатому почалася ще до створення самих компаній. Він висловив сподівання, що з підписанням Меморандуму пряме співробітництво буде розширено.
Довідка: НАЕК “Енергоатом” є державним підприємством України, яке було створено в 1996 році. Підприємство експлуатує 4 АЕС (Південно-Українська, Запорізька, Рівненська та Хмельницька АЕС) з встановленою потужністю 13168 МВт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас