Перші в світі розумні модульні годинники зібрали на Kickstarter майже $1,2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші в світі розумні модульні годинники зібрали на Kickstarter майже $1,2 млн

Технології&Авто
436
Модульні годинники Blocks, які можна налаштувати під себе, зібрали необхідну суму, розміром $ 250 000, менш ніж за годину після запуску на Kickstarter. На даний момент кампанію профінансували майже 4000 чоловік, а зібрана сума становить майже $ 1,2 млн.
Британському проекту вдалося так швидко зібрати необхідну суму тому, що багато бекерів вже були в курсі ідеї пристрої й стежили за розвитком проекту. Популярність Blocks отримали після перемоги на щорічному конкурсі від Intel «Make it Wearable», в якому змагаються автори електронних пристроїв,що носяться.
Ідея Blocks в модульності: основне «ядро» знаходиться безпосередньо в годиннику, а інші функції можна доставити з ланками ремінця. «Ядро» показує повідомлення зі смартфона, вимірює фізичну активність, може управлятися голосом. Усередині годинника є вібромотор, Bluetooth, Wi-Fi, кольоровий сенсорний екран. Ланки ж з’єднуються з «ядром» і один з одним, утворюючи розумний годинник з певним набором функцій, які власник може підібрати сам.
Творці Blocks до годинника пропонують додаткову батарею, NFC-модуль для безконтактних платежів, GPS, слот для SIM-карт, флеш-пам’ять, кінетичну зарядку, вібромотор, програмовану кнопку і всілякі біометричні сенсори, включаючи пульсометр, датчик, що вимірює рівень кисню в крові, сенсор якості повітря, енцефалограф і сканер відбитків пальців. До того ж, творці Blocks планують створити магазин модулів, де поруч з нативними блоками будуть продаватися сегменти виробництва сторонніх компаній.
Модульні розумні годинники сумісні з пристроями на базі Android 4.0 і вище, а також iOS 8 і вище, а самі працюють на модифікованій версії Android. Повідомляється, що заряду батареї Blocks вистачає приблизно на півтора дня.
Купити годинник в базовій комплектації можна за $195. Покупці отримають циферблат і ремінець, а якщо вибрати зі списку країн Україну, то до суми додасться ще $25. За $285 (+ $15 або + $25 для України) пропонується набір з базовою комплектацією і чотирма модулями на вибір. Планується, що роздрібна ціна на базу складе порядку $ 260, а комплект з бази з чотирма модулями розширення обійдеться приблизно в $400.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас