Україна в 2016 році може обійтися без російського газу, - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в 2016 році може обійтися без російського газу, - Коболєв

Енергетика
2607
Україна в 2016 році може повністю обійтися без закупівлі газу в Росії. Про це в четвер у Києві заявив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“У 2016 році ми можемо повністю обійтися без російського газу”, – розповів він.
А.Коболєв додав, що при необхідності Україна зможе закупити достатньо газу в Європейському Союзі.
Коболєв також зазначив, що Україна, дотримуючись тристоронніх брюссельських домовленостей, 31 жовтня завершує закупівлю у російського «Газпрому» 2 млрд куб. м природного газу за ціною 227 дол. за 1 тис. кубометрів, рішення про продовження імпорту газу залежить від ціни.
При цьому глава «Нафтогазу» повідомив, що на сьогоднішній день ціна європейського газу нижче ціни, встановленої «Газпромом».
«Ми почали купувати газ на реверсі за більш привабливими цінами, ніж російський газ. Це невеликі обсяги, але вони є », – сказав Коболєв.
Також він зазначив, що з 1 листопада повного припинення імпорту російського газу не відбудеться, але обсяги будуть значно скорочені.
«Ми залишимося з неділі в якомусь обсязі, який буде менше, ніж ці 2 млрд. Ми брали рекордно зі швидкістю відбору 114 млн кубометрів на добу, а зараз вона впаде до якогось рівня, який ми визначимо», – сказав Коболєв.
«Ми будемо балансувати між європейським і російським газом, щоб оптимізувати портфель закупівель», – додав він.
Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що Україна може обійтися без російського газу під час зимового опалювального сезону за умови, якщо зима буде теплою.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас