Volkswagen відкликає 2,4 мільйона автомобілів у Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen відкликає 2,4 мільйона автомобілів у Німеччині

Фондовий ринок
460
Німецький уряд вимагає від автоконцерну Volkswagen відкликати 2,4 млн автомобілів у зв’язку з “дизельним” скандалом. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням Федеральне управління з питань транспортних засобів (KBA) країни.
За словами міністра транспорту Німеччини Олександра Добріндта, відкликання повинно відбутися на початку 2016 року.
КВА вимагає від Volkswagen видалити “скандальне” програмне забезпечення і вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб правила були виконані”, – сказав німецький міністр транспорту.
Як пише The New York Times, німецький міністр про захист навколишнього середовища Барбара Хендрікс заявила, уряд Німеччини має почати нові заходи, які б заохочували використання більш екологічно чистих технологій, зокрема, маючи на увазі використання електромобілів.
Нагадаємо, Швейцарія заборонила продаж автомобілів з модельного ряду концерну Volkswagen (VW) на тлі “дизельного скандалу” в компанії.
Раніше американське Агентство з захисту навколишнього середовища (EPA) оголосило, що концерн VW встановлював на своїх автомобілях програмне забезпечення, яке занижує показники викиду шкідливих речовин під час перевірок.
Всього в світі було вироблено близько 11 млн таких машин.
На тлі скандалу у відставку пішов глава концерну Мартін Вінтеркорн, йому на зміну прийшов керівник компанії Porsche Маттіас Мюллер.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас