Керуючий ФРС застерігає від передчасного підвищення ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керуючий ФРС застерігає від передчасного підвищення ставки

Світ
337
Федеральній резервній системі (ФРС) не варто поспішати з підйомом базової процентної ставки, оскільки ризики, пов’язані з ситуацією за кордоном, затьмарюють перспективи економіки США, вважає член ради керуючих Федрезерву Лейл Брейнард.
З урахуванням наявності понижувальних ризиків для американської економіки дуже важливо переконатися, що ставка не буде підвищена “передчасно”, заявила вона, виступаючи на сесії Національної асоціації економіки бізнесу (National Association for Business Economics, NABE).
Вона зазначила, що вичікувальна позиція, якої дотримується ФРС, виправдана з точки зору управління ризиками.
“Незважаючи на те, що перспективи внутрішнього попиту сприятливі, глобальні сили чинять тиск на обсяги експорту та динаміку інфляції, і події за кордоном несуть в собі знижувальні ризики для економіки США”, – цитує Л.Брейнард агентство Bloomberg.
Таким чином, Л.Брейнард займає більш обережну позицію, ніж більшість її колег по ФРС, відзначають експерти.
Як повідомлялося, Федрезерв зберіг базову ставку на рівні 0-0,25% річних за підсумками вересневого засідання. Підготовлені до цього засідання матеріали показали, що 13 з 17 керівників американського ЦБ вважають виправданим підйом ставки до кінця поточного року.
Наступні засідання ФРС пройдуть 28-29 жовтня і 15-16 грудня. Відповідно до котирувань ф’ючерсів на рівень базової процентної ставки, імовірність її підвищення в грудні оцінюється ринком в 40%.
Базова ставка ФРС знаходиться біля нуля вже скоро сім років – з грудня 2008 року. У 2008 році ставка знижувалася сім разів. Останнє підвищення було зроблено в червні 2006 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас