У школах хочуть скоротити пенсіонерів та бухгалтерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У школах хочуть скоротити пенсіонерів та бухгалтерів

Казна та Політика
4656
Експертна група при Міносвіти розробила Дорожню карту освітніх реформ на найближчі 10 років
Якщо ця концепція буде схвалена, то вже з 2017 року в школах введуть 12-річку, вчителів скоротять, а замість звичних райвно з’являться сервіс-центри з хедхантерами і менеджерами.
За словами одного з розробників карти, голови асоціації директорів шкіл Юрія Шукевича, в нових сервіс-центрах будуть трудитися менеджери з підбору персоналу, бухгалтери, юристи, які візьмуть на себе відразу кілька шкіл.
Школам, за його словами, не потрібні будуть окремі бухгалтера, в центрах з’являться бухгалтера, які будуть вести відразу по кілька шкіл. Планується, що фахівці центру також підшукають ремонтників, постачальників устаткування.
Також будуть скорочувати і вчителів. Їм збільшать навантаження: замість 18 годин на тиждень доведеться працювати як мінімум 22 години. «Питання, чи збільшать вчителям зарплату, поки залишається відкритим», – говорить Шукевич.
У першу чергу скоротять пенсіонерів.
Також за новою концепцією вже з 2017 року в школи підуть першокласники, які навчатимуться 12 років. А школи передадуть в руки опікунських рад.
У ці ради увійдуть шановні випускники, лідери громадської думки району, міста, представники від батьків, районної влади. Вони перевірятимуть школи, шукати спонсорів, навіть будуть відкликати і призначати директора школи.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас