Депутати обіцяють захистити українців від неякісного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати обіцяють захистити українців від неякісного газу

Енергетика
3533
У стінах Верховної Ради зареєстрований законопроект №3248 «Про внесення зміни до статті 12 Закону України« Про ринок природного газу »щодо відповідності якості природного газу європейським стандартам».
У пояснювальній записці до документа наголошується, що його мета полягає в захисті прав споживачів природного газу, шляхом підвищення якості природного газу, що поставляється споживачам, до середнього рівня європейських стандартів, тобто теплота згоряння природного газу, що поставляється українцям, повинна становити не менше 9000 ккал/м3.
Для досягнення мети, законопроектом пропонується абзац перший частини першої статті 12 Закону України «Про ринок природного газу» викласти в такій редакції:
«1. Постачання природного газу здійснюється згідно договору, за яким постачальник зобов’язується поставити споживачеві природний газ належної якості та кількості в порядку, передбаченому договором, а споживач зобов’язується оплатити вартість прийнятого природного газу в розмірі, строки та порядку, передбачених договором. Теплота згоряння природного газу, що поставляється, повинна становити не менше 9 000 ккал/м3. Інші якісні та фізико-хімічні характеристики природного газу визначаються відповідно до встановлених стандартів та нормативно-правовими актами ».
«Прийняття законопроекту дозволить підвищити якість природного газу і, як наслідок, зменшить витрати споживачів природного газу за рахунок зменшення обсягів споживання, підвищить рівень добробуту населення», – стверджують ініціатори.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас