У Держгеокадастрі пояснили, чому квартир і землі Яценюка немає в реєстрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держгеокадастрі пояснили, чому квартир і землі Яценюка немає в реєстрі

Казна та Політика
2193
Дві квартири в Києві і земельну ділянку Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка можливо не включені до державних реєстрів на сайті Міністерства юстиції в результаті того, що його майно оформлено до 1 січня 2013 року, коли Держгеокадастр передав до Мін’юсту дані про права на землю та нерухомість.
Про це розповів голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк.
“У нас кадастр офіційно почав працювати в 2010 році, а в 2013 р ми передали всю інформацію на нові права реєстру Мін’юсту. Реєстри Мін’юсту наповнюються за заявницьким принципом”, – сказав Мартинюк.
За його словами, ситуація, коли власник оформив права власності на землю або квартиру до 2013 року і з тих пір не проводив з ними жодних трансакцій, призводить до їх відсутності і в інших реєстрах Мін’юсту.
“Коли говорять, до речі, про низьку заповнюваність державного земельного кадастру, низьку заповнюваність інших реєстрів, у тому числі реєстру речових прав, то це тому, що там міститься інформація лише про об’єкти, з якими здійснювалися транзакції протягом останнього часу, з 1 січня 2013 року “, – пояснив глава Держгеокадастра.
Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ з’явилася інформація, що задекларовані Яценюком в 2014 році дві квартири в Києві і земельну ділянку відсутні у виписках державних реєстрів, які надаються на офіційному порталі Мін’юсту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас