Компанії в Казахстані зацікавлені в приватизації українських енергокомпаній - Демчишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії в Казахстані зацікавлені в приватизації українських енергокомпаній - Демчишин

Енергетика
175
Казахстанські компанії виявили інтерес до процесу приватизації українських енергетичних компаній, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
“У казахської сторони досить великий інтерес до приватизації енергетичних українських компаній. Це і теплогенеруючі, оскільки у них вельми великий досвід в обслуговуванні та забезпеченні їх вугіллям, мережі їх цікавлять. Вони вчора проявили інтерес до нашими обленерго, які були виставлені на приватизацію, теплокомуненерго. Тобто, їх дуже цікавить теплогенерирующая інфраструктура “, – сказав він журналістам в Астані в п’ятницю.
За словами міністра, українська сторона обговорила ці питання з представниками влади Казахстану та приватними енергетичними компаніями.
В.Демчишин також повідомив, що предметно обговорюються поставки з Казахстану в Україну уранового концентрату, газового концентрату, нафтопродуктів.
“З точки зору енергетики інтерес дуже великий. Казахстан є енергопрофіцітною державою, він експортує досить великі обсяги нафти, нафтопродуктів, газ, урановий концентрат виготовляє в значних обсягах і експортують. Це те, в чому ми зацікавлені, – вугілля у великих обсягах”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас