Казахстан готовий поставляти в Україну нафту, газ і урановий концентрат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан готовий поставляти в Україну нафту, газ і урановий концентрат

Енергетика
1151
Казахська сторона висловила зацікавленість в обговоренні проектів щодо постачання в Україну нафтопродуктів, газового конденсату і уранового концентрату, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
“У нас є певні ідеї щодо газу, там трохи складніше ситуація і з наявністю, і з транзитом … Як мінімум це поставки нафтопродуктів, поставки газового конденсату, поставки уранового концентрату, це дуже предметні речі”, – сказав він журналістам в Астані.
Одним з “складнощів” для транзиту газу в Україну, як відомо, є Росія, яка відмовляється “ділитися” своєї ГТС.
“Що стосується маршрутів, тобто маршрут залізничним транспортом через Азербайджан, Грузію і через море”, – підкреслив Демчишин.
За його словами, казахські компанії зацікавлені в поставках енергоресурсів в Україну, оскільки Казахстан є в цьому напрямку профіцитною державою, у нього є ресурс для диверсифікації своїх поставок. Глава Міненерго додав, що велика кількість підприємств приватні, вони самостійно приймають рішення про доцільність тих чи інших проектів. “Але держава, я думаю, теж підтримує ці контакти, адже це додаткові робочі місця і так далі”, – резюмував міністр.
“Мова також йде про транзит, наприклад нафти, далі в Європу. Поки тарифна політика не дозволяє, тобто економічно недоцільно. Але є певні ідеї, яким чином цю політику можна змінити. І це теж предмет сьогоднішніх переговорів”, – пояснив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас